Les noves i antigues meravelles del món

Les noves i antigues meravelles del món

Eligeix web

Les meravelles del mon

Els 10 edificis mes alts del mon

Estadis

Habitants

Fdo: Sergio Rodríguez

Les 7 noves meravelles del món:

1. Chichén Itzá va ser fundada cap al any 525 d.C., durant "la primera baixada o baixada petita del oriente que refieren les cròniques", per els chanes de Bacalar (que despress és van dir itzá) y més tart encara cocomes. Havento establert els chanes la capital del seu gobern en Chichén Itzá en la época senyalada, provinents de Bacalar, van continuar el seu trajecte d'oriente a poniente en la península de Yucatán, a terme del qual fundarien tambié altres ciutats importants com Ek Balam, Izamal, Motul, T'Hó, la actual Mérida de Yucatán y Champotón.

2. El Coliseo Romano és un anfiteatre de la época del Imperi roma, construit al segle I en el centre de la ciutat de Roma. Originalment era denominat Anfiteatre Flavio (Amphitheatrum Flavium), en honor a la Dinastia Flavia de emperadors que el van construir, i va passar a ser anomenat Colosseum per una gran estatua ubicada juntament a ell, el Colos de Neró, no conservada actualment. Per les seves caracteristiques arquitectóniques, estat de conservació e historia, el Coliseo es un dels monuments més famosos de la antiguitat clàssica. Va ser declarat Patrimoni de l'Humanidad en 1980 per l'Unesco.

3. L'estatua Crist Redemptor o Cristo de Corcovado es una imatge de 30m de Jesús de Natzaret miran amb els braços oberts la ciutat i el port de Río de Janeiro, en Brasil. Està situada a 709 metros sobre el nivell del mar en el Parc Nacional de la Tijuca, al cim del cerro del Corcovado. Va ser inaugurat el 12 d'octubre de 1931, després d'aproximadament cinc anys d'obres.

4. La Gran Muralla China la llarga muralla de 10.000 Li 1 és una antiga fortificació china construida i reconstruida entre el segle V a. C. i el segle XVI per protegir la frontera nort del imperi Chines durant les successives dinastie imperials dels atacs dels nòmades xiongnu de Mongolia y Manchuria.

5. Machu Picchu (del quechua sureny machu pichu, "Muntanya vella") és el nom contemporani que es dona a una llaqta (antig poblat andino inca) de pedra construida principalment a mitjans del segle XV en el promontori rocos que uneix les montanyes Machu Picchu y Huayna Picchu a la vessant oriental dels Andes Centrals, al sur del Perú. El seu nom original hauria sigut Picchu o Picho.

6. Petra es un important enclavament arqueològic en Jordania, y la capital del antig regne nabateo. El nom de Petra prove del grec, i su nom és perfectament adecua; no é tracta de una ciutat construida amb pedra, sino, literalment, excavada y esculpida a la pedra.

7. El Taj Mahal es un complex de edifici construit entre 1631 y 1654 a la ciudad de Agra, estat de Uttar Pradesh, India, a orilles del Yamuna, per el emperador musulmà Shah Jahan de la dinastia mogol. El imponent conjunt és va erigir en honor de la seua esposa favorita, Arjumand Bano Begum més coneguda com Mumtaz Mahal qui va murir donant a lluz al seua 14ª filla, i s'estima que la construcció va necesitar el esforç de uns 20.000 obrers.

La maravella honorífica, excluida de la votació, alegant a ser la més antig i la Maravilla honorífica, excluida de la votación, alegando ser la más antigua y la única que encara perdura de les Set Meravelles del Món Antigo. El fet és dona en el marc d'una gran oposició de les autoritats culturals egipcias, tals como Zahi Hawass, secretari general del Consell Superior d'Antiguitats del goberno egipci (Ministre d'Antiguitats fins 2011), que va qualificar a aquest concurs "d'operació publicitaria".

les 7 antiges meravelles del món són:

1. La Gran Pirámide de Giza. Terminada alvoltant del any 2570 a. C., va ser construida per el faraó Keops. Ubicada en Guiza, Egipte, és l'única de les set meravelles del món antig que encara és pot contemplar.

2. Els Jardins Penjats de Babilonia. Construits en 605 a. C. - 562 a. C. Ubicats s la ciutst de Babilonia, actual Irak. Van perdurar fins no més enlla de 126 a. C., cuan la ciutat va ser destruida definitivament per els parts.

3. El Temple d'Artemis en Éfeso (actual Turquía). Construit a prop del 550 a. C. i destruit per un incendi intencionat en 356 a. C., Alejandro Magno va ordenar su reconstrucció, culminada tras la seua mort al any 323 a. C. Aquest nou temple, que deu ser considerat com l'inclòs dins de la llista de les meravelles, va ser destruit al seu torn per els godos durant un saqueig al any 262.

4. L'Estatua de Zeus en Olimpia. Esculpida al 430 a. C. por Fidias. Ubicada al interior del temple dedicada al propi Zeus en Olimpia, Grecia, desaparegut entre 393, anys en que el emperador Teodosio el Gran va prohibir el culto pagà, y 426, en que Teodosio II va ordenar la demolició dels monuments de Olimpia.

5. El Mausoleu d'Halicarnas. Construit al 353 a. C. i situat a la ciutat grega de Halicarns, actual Bodrum (Turquía). És va mantenir en peu al llarg dels segles, però una serie de terratremols va fer que al 1404 ja hagués quedat reduït a ruïnes.

6. El colos de rodas. Construit entre el 294 a. C. i el 282 a. C. Ubicat a la entrada del port de la ciutat de Rodas en la isla de Rodas, Grecia, fue derribado por un terremoto en el año 223 a. C., por lo que fue la més efímera de les meravelles.

7. El faro d'alejandria. Construit entre el 285 a. C. i el 247 a. C. en l'illa de Pharos, en Alexandria (Egipte), per guiar als navegants que és dirigeixen al port de la ciutat. Al igual que la tumba de Mausol va donar nom generic a tots els grans monuments funeraris que la van seguir, la torre de Faros (Pharos) va fer el propi amb les torres de senyals per la navegació. El Faro va perdurar fins que els terratremols de 1303 y 1323 el van reduir a escombros; en el anyo 1480, les seves restes van ser reutilitzades a la construcció d'una fortalesa propera.